lørdag 25. juli 2009

Vil Siv starte en ny EU-prosess?

I et oppslag i VG 23. juli avfeier Siv Jensen spørsmålet om ny EU-debatt i valgkampen. Utspillet kommer etter at Erna Solberg, som har ført Høyre mot 10-tallet på meningsmålingene, hevdet i VG at Siv skulle mangle lederegenskaper fordi hun ikke ville ta stilling til EU-spørsmålet.
Svaret fra Siv er tilsynelatende oppløftende: «Grunnlaget for en folkeavstemning om EU-spørsmålet er ikke der. Det har alle partiene vært enige om lenge, det er ikke noe grunnlag for å reise debatten.»
Jeg er helt enig i at vi ikke trenger noen debatt om vi skal melde oss inn i EU. Derimot bør vi snarest starte en debatt om vi skal trekke oss fra EØS-avtalen og Schengenavtalen. Demokratene sier krystallklart nei til både EU, EØS og Schengen avtalen.
Men jeg konstaterer at FrP ikke ønsker å ta stilling til EU ettersom dette spørsmålet skal behandles i en folkeavstemning.
Men! Siv er statsministerkandidat, og Frp stiller til valg til et storting som skal sitte i fire år.
Det er flere spørsmål som Frp faktisk vil måtte ta stilling til: Skal Norge skal søke om medlemskap i EU? Eller skal det utlyses en folkeavstemning om Norge skal søke om medlemskap? Slik den fremtredende Frp-politikeren Gjermund Hagesæter nylig tok til orde for.
Dette er forslag som må behandles av Stortinget. Derfor må FrP etter alt å dømme ta stilling til minst et av dem i perioden de nå stiller til valg for.
Jeg håper derfor Frp vil kunne fortelle velgerne hvorledes de kommer til å stemme i disse to sakene i perioden 2009-2013? Stemmer FrP for å iverksette en folkeavstemning om Norge skal søke medlemsskap, har partiet bidratt til å sette igang en prosess som kan ende med norsk medlemsskap i EU.
Hvis Frp ikke vil gi et klart svar på dette, bør derfor alle velgere som mener at Nei til EU er meget viktig, stemme på Demokratene. Med oss «på vippen» blir det hverken EU-søknad eller folkeavstemning om vi skal søke i den kommende perioden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar