torsdag 2. juli 2009

En hel norsk by med asylsøkere - på ett år


Så langt i år er det registrert 2500 flere asylsøkere enn på samme tid i fjor - som også var et rekordår, melder NRK. Hittil i år har allerede 8000 personer søkt om asyl i Norge. Inkluderingsminister Dag Terje Andersen frykter vi kan komme opp i 18 000 før året er omme. Det tilsvarer innbyggertallet i en hel norsk by.

Jeg har sjekket folketallet i en del norske byer, og funnet at 18 000 asylsøkere er høyere enn folketallet i byer og kommuner som Narvik, Stord, Os, eller Mandal, og nesten på høyde med det samlede innbyggertallet i Elverum.
Det setter det litt i perspektiv. I løpet av ett år må vi finne bosted, og sørge for gratis opphold med mat og andre livsnødvendigheter, for en hel norsk by med asylsøkere.

Hvor mange av disse som kommer til Norge for å selge narkotika, som er tyver og kjeltringer, og som har planer om å forsvinne i løpet av kort tid, for deretter å fungere som illegale innvandrere i Europa og livberge seg av kriminalitet, vet vi ikke, men erfaringene viser at det er et betydelig antall.

Regjeringen hevder den vil stramme inn. De nye innstrammingene vil i større grad ramme barnefamilier som har kommet til Norge via Hellas og enslige mindreårige asylsøkere. Begge disse gruppene vil regjeringen som hovedregel nå returnere, dersom det ikke er grunn for beskyttelse, melder NRK. Jeg trodde det var en selvfølge at asylsøkere skal returneres dersom det ikke er grunn for beskyttelse.

Det mener i alle fall Demokratene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar