lørdag 11. juli 2009

Derfor er det fornuftig å bygge asylmottak i utlandet

Fremskrittspartiet har kikket i Demokratenes program, og åpenbart funnet frem til vårt forslag om at asylmottakene bør bygges i utlandet. Velkommen etter. Forslaget er fornuftig av følgende grunner:

1: Flere land i Øst-Euorpa har ingen problemer med asylsøkere. Dersom de kan tjene penger på å drifte et lukket asylmottak på vegne av Norge, er det ikke usannsynlig at flere vil si ja til et slikt tilbud. Det samme gjelder drifting av fengsler for å løse problemet med fengselskøer. Det finnes ganske sikkert også land i Afrika som er villige til å tjene penger på drift av asylmottak på vegne av Norge.

2: Det må åpenbart være billigere å drifte et asylmottak eller et fengsel i lavkostland, enn her hjemme i Norge, selv om det landet som drifter mottaket skal ha fortjeneste.

3: Norge kan sette kravene til standard, slik at det ikke kan argumenteres med at asylmottakerne blir dårlig behandlet ved å måtte oppholde seg i et mottak i et annet land enn Norge inntil søknadene deres er ferdigbehandlet. Det er med andre ord ikke et umenneskelig forslag på noe vis.

4: Vi slipper all debatt om hvorvidt et norsk asylmottak skal være åpent eller lukket. Dersom alternativet er åpne asylmottak i Norge, slipper vi unna problemer med asylsøkere som langer narkotika, raner eller voldtar.

5: Det vil ikke være mulig for asylsøkerne å stikke av og å gjemme seg i Europa som illegale innvandrere som må livberge seg av kriminalitet.

6: Til syvende og siste vil det nok føre til at strømmen av grunnløse asylsøkere mot den norske grensen vil avta radikalt. Ryktene går fort, og mange vil la være å komme når de vet at de ikke kan utnytte ventetiden i asylmottak i Norge til kriminalitet, eller til gratis ferieopphold. Vi vil bli stående igjen med ekte asylsøkere, personer som er reelt forfulgt. Søknadene deres vil kunne behandles langt raskere enn i dag, fordi søknadsbunken blir mindre. Da betyr det nok mindre at de må bo i en leir i et annet land en kortere tid.

Dette er med andre ord et forslag som alle tjener på, både norske skattebetalere, de landene som vil tjene penger på driften, og de asylsøkerne som virkelig er forfulgt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar