mandag 13. juli 2009

Støtten til muslimske trossamfunn bør fjernes

Jeg ser at Amundsen fra FrP vil fjerne statsstøtten til Islamsk Råd. Det hjelper lite dersom man ikke samtidig fjerner både den kommunale og den statlige støtten til medlemmene av Islamsk Råd, de muslimske trossamfunnene.

Så sent som 3.juli fremmet jeg som Demokratenes bystyrerepresentant i Kristiansand et forslag om å fjerne den kommunale støtten til muslimske trossamfunn i byen, som er på 558 kr for hvert medlem.(Statsstøtten er på 335kr pr, medlem) Forslaget ble nedstemt. Det fikk kun støtte fra en representant fra KrF, og noen få representanter fra FrP. Flere av Fremskrittspartiets bystyremedlemmer stemte imot forslaget.

Det er også verd å påpeke at Fremskrittspartiet, som styrer Oslo sammen med Høyre, ikke har fjernet den kommunale støtten til muslimske trossamfunn i byen.

Demokratene har, i motsetning til Fremskrittspartiet, programfestet at offentlig økonomisk støtte til muslimske trossamfunn må avskaffes. Jeg kan ikke forstå at det skal være en offentlig oppgave å subsidiere religionssamfunn utenfor statskirken.

Det er viktig å stanse radikaliseringen av de muslimske miljøene. Derfor bør det ikke lenger tillates å importere imamer fra andre land som spesialarbeidskraft. Imamene bør utdannes her i landet, slik at de kjenner norske samfunnsforhold og norsk kultur.

Med utgangspunkt i flere avisoppslag om terrorrekrutering i moskeer flere steder i Europa, mener jeg også at sikkerhetstjenesten må holde disse miljøene under tett oppsikt. Det bør innføres et forbud mot å la imamene holde sine taler og prekener på andre språk enn engesk eller norsk.

Da journalister som forstod urdu infiltrerte en pakistansk moske i Storbritannia, ble de sjokkert over hvilket budskap som ble spredt fra talerstolen. Det ble bant annet oppfordret til hellig krig, drap på homofile og til å slå jenter på åpen gate i ansiktene dersom de gikk uten hijab.
Det er viktig å spørre om vi har noen som helst kontroll med hva imamene oppfordrer til i norske moskeer.

Konsekvensene av avsløringen av terrormiljøet i moskeen på Grønland i Oslo tidligere i år må bli at den aktuelle moskeen stenges, det blir forbudt å holde prekener på språk som bare få nordmenn forstår, og at politiets sikkerhetstjeneste forutsettes å holde miljøet under tett kontroll, blant annet ved å ha spanere til stede for å fange opp hva imamene oppfordrer sine tilhengere til.

3 kommentarer:

  1. Klart man bør fjerne statsstøtten til muslimske trossamfunn her i landet...Så lenge man får tatt det ifra kristne, jøder, og alle andre trossamfunn samtidig, selvfølgelig...

    Hvis ikke er det jo bare diskriminering, det klarer vel selv du å innse med litt godvilje?

    "Det bør innføres et forbud mot å la imamene holde sine taler og prekener på andre språk enn engeLsk eller norsk"

    Mener du da også at f.eks katolske kirker må legge latinen på hylla eller er disse forbudene kun ment å ramme personer med pigmenter i huden?

    Hvorfor dere kaller dere Demokratene er meg uvisst idet deres viktigste kampsaker synes å være klart anti-demokratiske. Angrep på ytringsfrihet og religionsfrihet er angrep på svært viktige grunnlovsfestede retter, og dermed på grunnloven selv...Jepp...demokratisk det...

    SvarSlett
  2. Religion er fartlig og alt er bare tull og vas, så fjerning av all statsstøtte til alle religioner er på sin plass.

    SvarSlett
  3. Takket være vår merkelige oppfatning av "religions-frihet" og "rettferdighet", er dessværre alle former for organisert, religiøs verksomhet berettiga til offentlig støtte! Teoretisk sett skulle faktisk en "Satan-kirke" ha krav på støtte fra den norske stat!
    Derfor har jeg lenge forslått at det kun skal være Den norske Kirke som skal være "sponsa" av staten! Dette ER Norges kirke, det offentlige religions-tilbudet til nordmenn. De som velger noe anna, får finansiere det sjøl.
    Forøvrig bør loven om "religionsfrihet" erstattes av en lov om "TROS-frihet". Dvs. at enhver selvsagt skal ha frihet til å TRO hva han/hun vil, men det betyr ikke at enhver "religion" skal ha noen slags frihet!
    Og religionen/ideoligien islam bør ikke ha noen plass i Norge!

    SvarSlett