onsdag 8. juli 2009

Dopet asylsøkere for å få dem ut av landet - hva så?

VG kunne i går avsløre at utviste personer som har motsatt seg å bli sendt ut av Norge, har blitt holdt nede og dopet med sprøyter før de er blitt sendt ut av landet. “Vi oppfatter dette som veldig alvorlige påstander. Det kan i noen medisinske tilfeller være rom for tvangsmedisinering, men det er det strenge regler om. Dette vil jeg til bunns i,” sier Storberget til VG Nett.

Dersom reglene er for strenge, burde Storberget ganske riktig gripe inn. Han burde sørge for å endre forskriftene, slik at det blir enklere for politiet å ta i bruk de virkemidlene som trengs for å få satt rebelske asylsøkere på flyet ut av landet. For vi kan vel uten videre gå ut ifra at det er det som er problemet. Noen setter seg kraftig til motverge, og nekter å flytte på seg. Da må politiet få anledning itl å dope dem ned med beroligende midikamenter.

Justisministeren må sørge for at det for fremtiden blir gitt hjemmel for en slik metode, når det er nødvendig. Vi bør snart få en justisminister her i landet som står på politiets side.

Det kan med rette stilles spørsmål ved om det er for mye bruk av tvangsmedisinering i Norge, men det er en helt annen sak, og dreier seg om kontinuerlig tvangsmedisinering av mennesker over tid, - ikke om bruk av medisiner ved en enkeltstående anledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar