onsdag 1. juli 2009

Bevilgningene til politiet har ikke holdt følge med innvandringen


Tre timer på overtid natt til onsdag var det klart at den langvarige og betente politikonflikten ikke blir løst. Det ble ikke mulig å komme til enighet i forhandlingene mellom staten og hovedsammenslutningene, skriver VG. Konflikten skyldes mange års forsømmelse av politiet fra dagens stortingspartier.
Bevilgningene til politiet har ikke holdt tritt med økningen i innvandringen til Norge, som har medført økt kriminalitet på de fleste nivåer, spesielt når det gjelder ran, vold og voldtekter.
Det burde for mange år siden vært satset på økt opptak ved politihøyskolen, kombinert med bedre lønninger og penger til flere stillinger. Politikerne burde ha forutsatt en kraftig økning i kriminaliteten som et resultat av den løsslupne innvandringspolitikken.

Jeg var selv medlem av justiskomiteen i Stortinget fra 1989 til 1993, og vil gjerne berømme Arne Johannessens arbeid som fagforeningsleder for politiet. Han ville vært en dyktig leder for Politidirektoratet. Han kunne også ha vært justisminister.

Når det gjelder politiets lønnskrav er det grunn til å minne om at store deler av de 40 000 kronene de var tilbudt ville forsvunnet tilbake til staten i skatteinnbetalinger. Brutt ned på nettolønn, dreier deg seg om noen titalls kroner daglig i lønnsøkning, samtidig som arbeidsmiljøloven så langt jeg forstår ikke ville bli gjort gjeldene for politifolk.

Sikkert er det at politiet har en så krevende, farlig og viktig samfunnsjobb at lønns- og arbeidsbetingelser forlengst burde vært endret dramatisk til det bedre.

Politiet må rustes opp radikalt, slik at det blir mulig å etablere flere døgnåpne politistasjoner i bydelene i de større byene, ha flere patruljerende politifolk synlig i gatene og sikre en raskere og mer effektiv etterforskning, står det i Demokratenes program.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar