torsdag 25. juni 2009

Sterkt tidspress for ansatte i helsevesenet


Aldri før har det bitt bevilget så mye penger til helsevesenet, og aldri før har det vært så mange ansatte innen helsesektoren, skrøt Jens Stoltenberg under regjeringens pressekonferanse i formiddag. I går skrev imidlertid Aftenposten at arbeidstilsynet har avdekket at mange ansatte i helseforetakene opplever helseskadelig arbeidsbelastning.
”De ansatte opplever at tidspresset er betydelig forverret, ”sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet til avisen.
Aftenposten skriver også at innsparinger fører til at avdelingsledere ved flere sykehus må gjøre kjøkkenarbeid og re opp senger, i tillegg til sine administrative oppgaver.
Om rikshospitalet skriver Arbeidstilsynet blant annet: ”Risikoen i forbindelse med ubalanse mellom oppgaver og ressurser vurderes som høy av Rikshospitalet. Samtlige klinikker/enheter vi har ført tilsyn med, melder om ubalanse mellom oppgaver og ressurser.”
Da hjelper det ikke at statsministeren står frem og viser til at det aldri før har blitt bevilget så mye penger. Enten så bevilges det for lite penger, eller så må det være noe riv ruskende galt med hele systemet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar