søndag 14. juni 2009

Galskap med asylmottak i Oslo Sentrum


Til neste år skal Tanum asylmottak i Bærum avvikles. UDI planla et nytt hovedmottak på Hvalsmoen i Ringerike. Nå får Dagbladet opplyst at hovedasylmottaket i stedet kan bli plassert på Tøyen, i gangavstand fra Oslo Sentrum, og ikke langt fra Vaterlandsparken der asylsøkere tidligere har vært aktive med å selge narkotika. Det er ren galskap. Dersom disse planene blir forsøkt fulgt opp kan jeg love at Demokratene vil gripe tak i saken. Enten ved å ta den opp på Stortinget, eller ved å starte underskriftskampanje.
Einar Ofstad, leder i eiendomsforvaltningen i Statsbygg, bekrefter at han har vært i et møte med Utlendingsdirektoratet (UDI). UDI er interessert i å se om de kan etablere et asylmottak i Økernveien 11-13 på Tøyen som et alternativ til hovedmottaket på Tanum, sier Ofstad. Så det kan dessverre se ut som om dette er ramme alvor for Oslos befolkning.
Når vi vet hvor mange asylsøkere som har vært involvert i narkotikahandel, ran og voldtekter i Oslo de siste årene, er det galskap å plassere et nytt mottak nær Oslo sentrum, og dessuten i et boligområde En nedlagt militærleir som Hvalsmoen ville passet langt bedre.
Alle asylmottakene bør være lukkede, slik at asylsøkerne ikke kan forlate området før deres søknader er ferdigbehandlet. Da unngår vi at de forsvinner og blir boende i Norge som illegale innvandrere som livberger seg av kriminalitet, og vi unngår at asylsøkere raner, stjeler, voldtar og langer dop, mens de venter på at søknadene blir ferdigbehandlet. En nedlagt militærleir er derfor ingen dårlig løsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar