torsdag 30. april 2009

Høybråten deler ut gratis kinobilletter


Forslaget om å dele ut 500 kroner pr. måned til samtlige ungdom mellom 16 og 19 år, til kollektivtransport og kulturopplevelser må være fremsatt for å sikre KrF-debattantene applaus under skoledebattene. Mer populistisk forslag er det lenge siden han har sett.
KrF vil rett og slett gi samtlige ungdommer 500 kroner pr. måned som må brukes enten til kollektivtransport eller/og kulturarrangement. Det betyr eksempelvis at en tenåring kan gå på kino fem ganger i måneden året rundt, for skattebetalernes penger.
500 kroner ekstra pr. måned ville vært gode penger for en minstepensjonist eller en uføretrygdet, men i stedet vil KrF drysse pengene ut over landets ungdom, uavhengig av hva disse ungdommene selv tjener av penger, eller hvor rike foreldre de har. Ikke noe galt å si om direktørsønner, men foreldrene deres burde kunne holde dem med lommepenger, ikke skattebetalerne.
Skal man først få ungdom til å reise kollektivt burde et tilbud om billig studentkort til 200kr pr. måneder, som man har innført i flere fylker, være et langt bedre og mer målrettet virkemiddel, men da jeg forslo det i Vest Agder Fylkesting denne uken, stemte Kristelig Folkeparti imot.
Høybråten hadde i sin landsmøtetale en god analyse om fattigdomsproblematikken, men jeg savner løsningene. Det skulle eksempelvis vært interessant å vite hva Høybråten mener om Demokratenes forslag om lønnstrinn 10 i staten (ca. 220 000kr) som minsteinntekter for alle pensjonister og trygdete.
Under Høybråtens landsmøtetale, som jeg fulgte på TV, savnet jeg for øvrig omtale av og motstand mot de kreftene som truer våre vestlige og kristne verdier.
Våre demokratiske, kristne og humane verdier er under press fra radikale islamister som vil begrense ytringsfriheten, tvinge kvinner til å gå med slør, og innføre dødsstraff for homofil praksis. Da er det påfallende at lederen for et parti som smykker seg med “kristent” i partinavnet, helt overser truslene, og ikke nevner problemstillingen med et eneste ord i sin landsmøtetale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar