onsdag 15. april 2009

Bør bli enklere å miste statsborgerskapet


Den “stakkars” egypteren var “homofil”, og ble forfugt i sitt hjemland. Han ble samboer med en norsk mann, fikk fast opphold i Norge, og ble til slutt norsk statsborger. Det kan du bli dersom du har bodd i Norge i syv år, eller dersom antall år du har vært gift med en norsk statsborger og bodd i Norge i sum blir syv år. Det er altså mulig å bli norsk statsborger etter kun å ha bodd her i landet i mindre enn 4 år.


Nå mistenkes den “homofile” egypteren for å ha voldtatt åtte norske jenter. Norske myndigheter er, selv før han er dømt for voldtektene, sikre på at han løy om sin legning da han fikk opphold her i landet. Nå mister han statsborgerskapet. Og godt er det. Problemet er bare at han ikke ville ha mistet statsborgerskapet dersom han var homofil og hadde voldtatt åtte norske gutter, for da hadde han ikke løyet om sin legning da han søkte om opphold i Norge.


Det er i dag for enkelt å bli norsk statsborger, og for vanskelig å miste statsborgerskapet.


I Demokratene har vi programfestet at personer som får opphold som flyktninger, må skrive under en erklæring på at de vil følge norske lover, og at de forplikter seg til å reise tilbake til sine hjemland dersom det blir mulig i løpet av 12 år etter at oppholdstillatelsen blir innvilget.


Vi ønsker at kravet til å kunne innvilges norsk statsborgerskap heves til 12-års botid. Før en person innvilges norsk statsborgerskap, skal han ha bestått en test i norsk språk.


Utenlandske statsborgere, inkludert flyktninger, som blir dømt til mer enn 2 måneders fengsel, skal automatisk utvises etter sonet dom.


Vi må også innføre en regel som sier at utlendinger som har fått innvilget statsborgerskap i Norge, kan miste statsborgerskapet dersom de begår alvorlig kriminalitet.


Det er ikke akseptabelt at en person kan miste sitt statsborgerskap dersom han voldtar jenter, men ikke dersom han voldtar gutter. Men det er altså den merkverdige konsekvensen i denne saken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar