søndag 19. april 2009

Svada og selvfølgeligheter i Pedersens tale om innvandring


“Vår innvandringspolitikk skal være streng, men rettferdig. Vi sier nei til illegale innvandrere, men ja til flere kvoteflyktninger,” sa nestlederen, Helga Pedersen. Hun la til at Arbeiderpartiet selvsagt ikke skal feie innvandringsdebatten under teppet og la være å ta opp de vanskelige spørsmålene i innvandrings- og integreringspolitikken.

Jeg tolker det slik at Helga Pedersen til slutt følte seg presset til å si noe om det temaet som kommer til å bli mest diskutert i valgkampen, i alle fall blant folk flest, men dessverre, det hun sa var vanlig svada og ukontroversielle selvfølgeligheter.

At innvandrerene trenger å lære norsk, sa Fremskrittspartiet tidlig på 80-tallet. Siden den gangen har alle partier sagt det samme om morskundervisningen, men man hindrer ikke knivstikking, narkotikalanging, voldtekter og ran utført av “falske flyktninger” gjennom bedre norskopplæring. Heller ikke ved å gi avslag til personer som ikke oppfyller kriteriene for å få asyl. Helga Pedersen uttalter seg nærmest som om hun vil bytte ut ulovlige innvandrere med kvoteflyktninger. Ja, det er jo faktisk det hun sier, men trolig ikke kan mene.

At asylsøkere som ikke oppfyller kriterien for opphodstillatelse får avslag, er mildt sagt en selvfølge. Helga Pedersen burde ta tak i problemet med asylsøkere som begår grov kriminalitet her i landet, mens de venter på at deres søknader skal bli avgjort. Vil hun gjøre noe for å forhindre at det kan skje, eller bare la det skure og gå. Talen ga ingen signaler om noen som helst former for tiltak for å forebygge at asylsøkere misbruker gratisferien i Norge til kriminell virksomhet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar