søndag 19. april 2009

Asylstrømmen fortsetter. Arbeiderpartiet tier

Mens problemet knapt blir nevnt på Arbeiderpartiets landsmøte, strømmer det fortsatt inn asylsøkere i Norge. De tiltakene regjeringen lovet å sette i verk i september i fjor har enten ikke virket, eller ikke blitt igangsatt. Ferske tall viser fortsatt høy asylstrøm til Norge, skriver Aftenposten.

Personig er jeg lut lei en regjering som ikke følger opp løfter, og Arbeiderpartiet, som ikke bryr seg det aller miste om et av landets største samfunnsproblem.

Asylstrømmen drar med seg kriminalitet, i alle fall så lenge ikke noen andre partier enn Demokratene ønsker lukkede asylmottak fra første dag. Det burde være nok å viser til at det stort sett er asylsøkere som selger heroin langs Akerselva i Oslo og i parkene i Bergen, og at det også er asylsøkere som står bak de fleste overfallsvoldtektene. Dessuten fører asylstrømmen med seg ran, innbrudd og tyverier.

Da er det temmelig avslørende at Arbeiderpartiets leder og landsmøtedelegater stikker hodet i sanden, og later som om problemet ikke finnes, og i alle fall ikke trengs å omtales, og at AUFs leder, Martin Henriksen, kaller innvandringsproblemene for minimale.

Det var 3. september i fjor at statsminister Jens Stoltenberg innkalte til en pressekonferanse der Regjeringen annonserte en kraftig innstramming av asylpolitikken. ”Det ville vært inhumant å ikke gjøre endringer i asylpolitikken når tilstrømningen øker så dramatisk,” sa Stoltenberg.Syv måneder senere er bare halvparten av Regjeringens 13 innstrammingstiltak iverksatt. Tiltakene er fortsatt enten til høring eller utredning. Regjeringen har blant annet ennå ikke iverksatt strengere praksis i form av individuell behandling i saker som gjelder opphold på humanitært grunnlag, skriver Aftenposten.

Samtidig viser ferske tall fra Politiets utlendingsenhet at asylstrømmen fortsetter. I første kvartal i år kom det 3903 nye asylsøkere til Norge. Dette er en vekst på 63 prosent sammenlignet med samme periode i 2008. Etter en nedgang fra toppen i august i fjor, har asyltilstrømningen nå stabilisert seg på et nivå som gjør at 2009 kan bli et nytt rekordår.

”Vi har ikke gjort noen innstramming som følge av tiltakspakken. Dette får ingen betydning for oss inntil videre, så lenge det ikke foreligger i forskrift eller lov,” sier Utlendingsnemndas sjef Terje Sjeggestad til avisen.

I fjor kom over 20000 personer på familiegjenforening. Ett av Stoltenbergs tiltak for å begrense asylveksten var å innføre krav om fire års arbeid eller utdannelse i Norge. I lovforslaget som nå ligger i Stortinget heter det imidlertid at «det er nærliggende å tro at reduksjonen vil bli så liten at det ikke vil gi grunnlag for å endre noen budsjettrammer».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar