søndag 10. mai 2009

Pedofile overgripere må holdes unna barna våre


I forrige uke kunne vi lese ar politiet har siktet en tidligere politimann i Hordaland for seksuelle overgrep mot i alt 16 unge gutter. 43-åringen var ansatt i politiet da flere av overgrepene skal ha funnet sted. Han har siden sluttet frivillig i politiet, skrev Dagbladet.
Under etterforskningen av saken har vi kommet over flere tilfeller av grove seksuelle overgrep i Norge, Romania og Brasil,” sa etterforskningsleder Bent Raknes til avisen.
I dag straffes groteske overgrep mot barn svært mildt. Den strengeste pedofildommen som er idømt i Norge er på 7 års fengsel, pluss sikring. Retten anslo antall overgrep fra denne personen til ca. 1000. For to av guttenes vedkommende skrev retten at den ”legger til grunn at tiltalte i perioden fra høsten 1993 til januar 1996 forgrep seg mot fornærmede fra 1-4 ganger pr. uke, stundom flere ganger daglig”. Dette kvalifiserte altså ikke til 21 års fengsel, - men kun til 7 års fengsel.
En nordmann som ble dømt i Hellas for et meget grovt overgrep mot en liten gutt, fikk straff på 28 år av en gresk domstol, ble overført til Norge, og fikk endret straffen til 5 år, for den samme handlingen.
Det forteller ikke så rent lite om hvor lite alvorlig norske politikere og domstoler ser på overgrep mot små barn.
Kombinasjonen av dagens milde lovgivning, som stortingsflertallet har ansvaret for, domstolenes straffeutmålingspraksis og en liberal holdning i Fengselsstyret, gjør at dagens virkelighet kan beskrives slik: Straffen for å skade og forringe et eller flere barns liv er ofte fra 1 år til 5 års fengsel. I enkelte tilfeller sones bare en mindre del av straffen i fengsel. Når straffen er sonet slippes overgriperen rett ut på gaten, - klar til å lete opp nye ofre.
Pedofile overgripere må aldri mer få anledning til å komme i kontakt med barn. Det er helt avgjørende å redusere pedofile gjengangeres mulighet til å foreta nye overgrep. Utgangspunktet bør være at ingen pedofile overgripere med gjentagelsesrisiko skal slippes løs på samfunnet igjen uten at vi er rimelig sikre på at de ikke kan forgripe seg på nytt. Derfor må straffene økes betraktelig, og forutsetningen for å slippe ut av et fengsel må være en frivillig kastrering med medisiner.
Da jeg var stortingsrepresentant, fremmet jeg, sammen med jan Simonsen, flere forslag som tok sikte på å forhindre pedofile i å gjenta overgrep, blant annet forslag om kastrering.
I Demokratenes program står det følgende formuleringer som gjelder pedofile overgripere:
”Straffene for seksualforbrytelser mot barn skjerpes betraktelig. Ingen personer som er dømt for pedofile overgrep, får slippe ut av fengsel etter endt soning med mindre han frivillig godtar en behandling i form av medisinsk kastrering. Det opprettes et register over pedofile som er dømt for overgrep mot barn. Deler av registeret kan gjøres offentlig tilgjengelig. Det skal ikke innvilges permisjoner fra fengselet for personer som er dømt for pedofile overgrep, med mindre disse er underlagt en behandling med medisiner som fjerner seksualdriften”

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar