mandag 23. mars 2009

Selvsagt finnes det radikale islamister også i Norge


Selvsagt finnes det radikale islamister også i Norge. Ed Husein, som selv har bakgrunn fra den radikale bevegelsen Hizb ut-Tahrir som har tilhengere over hele verden, advarte under et møte søndag 22.mars de andre møtedeltakerne om at også islamistiske bevegelser som i prinsippet avviser vold er radikale. Han mener at disse bevegelsene har samme mål som de voldelige islamistene: herredømme, skriver VG.


19. februar la PST fram sin årlige trusselvurdering. Der advares det mot «politisk motivert vold utøvet av aktører inspirert av ekstrem islamisme», som ifølge PST «vil representere en vesentlig utfordring for Norge i de kommende årene.»


Ed Husein har fullstendig rett. Dette er noe jeg og Demokratene har advart imot i flere år. Vi ser utviklingen over hele Europa. Både i London, Amsterdam og Brussel har journalister gått ”under cover” og vært inne i de største moskeene for å høre imamenes budskap, og er blitt sjokkert av det de hørte. En imam i en av de største, og antatt moderate, moskeene i Storbritannia, uttalte blant annet at homofile burde kastes ned fra fjell, og at det var fritt frem for å slå muslimske kvinner i ansiktet på åpen gate, dersom de ikke brukte hijab.


Disse holdningene er utbredt blant en del radikale muslimer i Europa. Det er liten grunn til å tro at de ikke finnes i Norge også, og det blir det da også bekreftet av sjefen for sikkerhetspolitiet. Selv om en imam ikke er tiknyttet en bevegelse som selv planlegger terrorhandlinger, må det sies å være alvorlig nok at vedkommende oppfordrer til hellig krig mot vesten, og verbalt gir uttrykk for at selvmordsbombere, eksempelvis i Israel, er helter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar