onsdag 23. september 2009

Ny helseskandale


Ventetiden for å få hjelp for leddgikt er skandaløs. Denne uken skrev Haugesunds Avis om en allmennpraktiserende lege i Etne, Eric Mills, som søkte om snarlig vurdering ved revmatismesykehuset i Haugesund, for en pasient med mulig leddgikt. Vedkommende pasient fikk løfte om undersøkelse innen 8. september 2010.
”Så lang ventetid tyder på at det er noe hakkende galt med norsk helsevesen,” sier en oppgitt lege til Haugesunds Avis. Jeg er mer enn enig. Det er fullstendig hårreisende, og beviser igjen at den rødgrønne regjeringen har gitt blaffen i det norske helsevesenet de årene de har styrt.
Direktør ved Revmatismesykehuset i Haugesund, Jan Birger Medhaug, forteller til avisen at ventelister er mer komplisert enn man ved første øyekast skulle tro.
”Det er slik at de som har rett til nødvendig undersøkelse ikke får frist, men tas inn alt etter hvordan sykdomstilfellet er. For andre er ventelistene for lange, men vi jobber kontinuerlig for å forbedre dette,” opplyser Medhaug, som ikke kan uttale seg om denne konkrete saken, siden han ikke kjenner til den.
For meg er det klart at ansvaret ikke ligger hos sykehuset, men hos politikerne, som nedprioriterer helsevesenet til fordel for å hjelpe til rette asylsøkere, eller sende penger ut av landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar